ZAMÓW TELEFONICZNIE +48 536 231 764 (Poniedziałek - Piątek: 10:00 - 15:00)
Bioflawonoidy Cytrusowe + Bioperine 60 Vege kap.
UNSBioflawonoidy cytrusowe wyizolowuje się z owoców cytrusowych.
Bioflawonoidy cytrusowe + Bioperine to suplement diety zawierający w swoim składzie wyłącznie substancje aktywne. W myśl trendu clean label jest całkowicie pozbawiony innych substancji typu: substancje przeciwzbrylające, substancje wypełniające, barwniki, konserwanty. W każdej kapsułce znajduje się ekstrakt z gorzkiej pomarańczy w ilości 500 mg oraz ekstrakt z pieprzu czarnego w ilości 3 mg. Do produkcji zostały użyte najwyższej jakości ekstrakty roślinne. Przy zakupie suplementów, które w składzie zawierają ekstrakty roślinne warto zwracać uwagę na ich standaryzację oraz DER (Drug Extract Ratio) – czyli wskaźnik ilości surowca roślinnego do ilości otrzymanego przetworu roślinnego. To niezwykle istotne jeżeli chcemy wybrać dobrej jakości produkt. Bioflawonoidy cytrusowe + Bioperine składa się z ekstraktu 5:1-6:1 z owoców gorzkiej pomarańczy, standaryzowanego na 60% bioflawonoidów oraz ekstraktu 50:1 z owoców pieprzu czarnego, standaryzowanego na 95% piperyny. Dzięki tak wysokiej standaryzacji w każdej kapsułce znajduje się 300 mg bioflawonoidów i 2,75 mg piperyny. Dzięki wzbogaceniu produktu o BioPerine® możemy spodziewać się zwiększonej skuteczności składników ziołowych. Ich siła działanie zostaje zwielokrotnione. Bioflawonoidy cytrusowe + Bioperine to ekologiczne, szklane opakowanie, które nadaję się do recyklingu. Wyprodukowany przez zakład produkcyjny, w którym przestrzegane są surowo wszystkie zasady zarówno GMP jak i HACCP.
Flawonoidy, podział i występowanie
Flawonoidy występują powszechnie w roślinach. Możemy je znaleźć w owocach (owoce cytrusowe, borówki, jagody, aronia, czereśnie, winogrona, jabłka, kiwi, truskawki, czarna porzeczka), w warzywach (cebula, brokuł, pomidor, papryka, seler, kapusta) oraz w zbożach, nasionach roślin strączkowych, przyprawach, czerwonym winie, kawie i herbacie (głównie zielonej). Flawonoidy ze względu na budowę chemiczną dzielimy na:
- antocyjany: cyjanidyna, pelargonidyna, malwidin,
- izoflawony: daidzeina, genisteina,
- flawonole: kwercetyna, kemferol, mirecytyna, fisteina, morina,
- flawanony: naryngenina, naryngina, hesperetyna, hesperedyna,
- flawanole: epikatechina, epigallokatechina, katechina,
- flawony: apigenina, diosmetyna, luteolina.
Wartość odżywcza
Masa netto produktu: 35 g
Ilość porcji w opakowaniu: 60
Wielkość porcji: 1 kapsułka
Składniki aktywne | Na porcje |
Ekstrakt z owoców gorzkiej pomarańczy | 500 mg |
w tym bioflawonoidy | 300 mg |
BioPerine® ekstrakt z owoców pieprzu czarnego | 3 mg |
w tym piperyna | 2,85 mg |
Składniki
Ekstrakt 5-6:1 z owoców gorzkiej pomarańczy (Citrus Aurantium L.) standaryzowany na 60% bioflawonoidów, BioPerine® - ekstrakt 50:1 z owoców pieprzu czarnego (Piper nigrum) standaryzowany na 95% piperyny, kapsułka celulozowa - hydroksypropylometyloceluloza.
Sposób użycia
Spożywać 1 porcję (1 kapsułkę) dziennie, popijając wodą.
Oceń Komentarze (0)