Multivit dla Niego 90 kapsułek

Multivit dla Niego 90 kapsułek

Essensey

Zawiera ekstrakt z korzenia maca, który pomaga w zachowaniu naturalnej aktywności seksualnej i energii oraz optymalnej wytrzymałości i witalności. 

29,99 zł
Brutto

 

Essensey Multivit dla Niego 90 kapsułek

  • Suplement diety ESSENSEY MULTIVIT DLA NIEGO zawiera ekstrakt z korzenia maca, który pomaga w zachowaniu naturalnej aktywności seksualnej i energii oraz optymalnej wytrzymałości i witalności. 
  • suplement diety ma w swoim składzie 18 składników aktywnych
  • zawiera magnez, cynk, L-argininę, taurynę i kwas D-Asparaginowy
  • zawiera 10 mg ekstraktu z korzenia maca w porcji dzienne
  • maca ma korzystny wpływ na płodność oraz pomaga w zachowaniu naturalnej aktywności seksualnej i energii

 

Suplement diety ESSENSEY zawiera składniki aktywne, które przyjmowane regularnie:

  • Maca pomaga w zachowaniu naturalnej aktywności seksualnej i energii
  • Maca pomaga w utrzymaniu optymalnej wytrzymałości i witalności
  • Witamina B6 i B12, cynk i witamina C pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
  • Witamina D i magnez pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni
  • Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu testosteronu we krwi
  • Ryboflawina, witamina B6 i magnez przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia


Skład

Porcja: 2 kaps.

Ilość porcji w opakowaniu: 45

Opakowanie: 90 kaps.

Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa na 2 kaps. % RWS*
L-arginina 250 mg -
Tauryna 100 m -
Kwas D-Asparaginowy (DAA) 100 mg -
Ekstrakt z korzenia Maca (Lepidium meyenii ) [4:1] 100 mg -
Magnez 100 mg 27%
Witamina C 80 mg 100%
Kwas pantotenowy 3 mg 50%
Witamina B6 0.7 mg 50%
Ryboflawina (witamina B2) 0.7 mg 50%
Tiamina (witamina B1)                  0.55 mg 50%
Witamina A (μg RE) 400 µg 50%
Kwas foliowy 100 µg 50%
Biotyna 25 µg 50%
Witamina D 2.5 µg 50%
Witamina B12 1.25 µg 50%


Składniki: L-arginina HCl, otoczka kapsułki [substancja glazurująca (hydroksypropylometyloceluloza)], magnez (tlenek magnezu), tauryna, kwas D-asparaginowy, ekstrakt korzenia maca (Lepidium meyenii) [4:1], witaminy [witamina C (kwas L-askorbinowy), maltodekstryna, niacyna (amid kwasu nikotynowego), witamina E (octan DL-alfa-tokoferylu), kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), ryboflawina, tiamina (monoazotan tiaminy), witamina A (octan retinylu), kwas foliowy (kwas pteroilomnoglutaminowy), biotyna (D-biotyna), witamina D (cholekalcyferol), witamina B12 (cyjanokobalamina)], cynk (tlenek cynku), substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych).

Produkt może zawierać mleko, soję, zboża zawierające gluten, jaja, ryby, orzeszki ziemne i orzechy.


Sposób użycia  

Przyjmować 2 kapsułki dziennie, popijając odpowiednią ilością wody, najlepiej w trakcie posiłku. Nie stosować dłużej niż 3 miesiące.

Bibliografia: 

1. ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) NR 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiające wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i zdrowia dzieci

2. Lista PENDING opublikowana na podstawie Rozporządzenia Komisji (UE) NR 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiającego wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i zdrowia dzieci

3. Gryszczyńska, Agnieszka. "Witaminy z grupy B-naturalne źródła, rola w organizmie, skutki awitaminozy." Postępy Fitoterapii 4/2009.

4. Stach, Kamilla, Wojciech Stach, and Katarzyna Augoff. "Vitamin B6 in health and disease." Nutrients 13.9 (2021): 3229.

5. Cieślik, Ewa, and Anna Kościej. "Kwas foliowy–występowanie i znaczenie." Problemy Higieny i Epidemiologii 93.1 (2012): 1-7.

6. Kosmider, A., and Katarzyna Czaczyk. "Witamina B12-budowa, biosynteza, funkcje i metody oznaczania." Żywność Nauka Technologia Jakość 17.5 (2010): 17-32.

7. Kowalska, Aleksandra, Julia Bartkiewicz, and Katarzyna Dettlaff. "Biotyna–fakty i nadzieje." Farm Pol 78.7 (2022): 403-411.

8. Janda, Katarzyna, Magdalena Kasprzak, and Jolanta Wolska. "Witamina C–budowa, właściwości, funkcje i występowanie." Pom. J. Life Sci 61.4 (2015): 419-425.

9. Zielińska, Aleksandra, and Izabela Nowak. "Tokoferole i tokotrienole jako witamina E." Chemik 68.7 (2014): 585-591.

10. Zaborska, A., J. Król, and A. Brodziak. "Witamina A–funkcje i znaczenie dla człowieka." Przemysł Spożywczy 69.7 (2015): 36-38.

11. Dittfeld, Anna, et al. "Wielokierunkowe działanie witaminy D." Annales Academiae Medicae Silesiensis. Vol. 68. No. 1. Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach, 2014.

12. Karmańska, Aleksandra, Andrzej Stańczak, and Bolesław Karwowski. "Magnez aktualny stan wiedzy." Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 4 (2015): 677-689.

13. Wu G, Bazer FW, Davis TA, Kim SW, Li P, Marc Rhoads J, Carey Satterfield M, Smith SB, Spencer TE, Yin Y. Arginine metabolism and nutrition in growth, health and disease. Amino Acids. 2009 May;37(1):153-68.

14. Durkalec-Michalski K., Jeszka J. Czy suplementacja argininą jest skuteczną metodą wspomagania zdolności wysiłkowych w sporcie? Zeszyty Naukowe Wielkopolskiej Wyższej Szkoły Turystyki i Zarządzania w Poznaniu 2011; 6: 101–110.

15. Dziewiecka, Hanna, Anna Kasperska, and Agnieszka Zembroń-Łacny. "ZASTOSOWANIE ZWIĄZKÓW SIARKOWYCH W SPORCIE; BIOTYNA, TIAMINA I TAURYNA." (2010).

16. Topo E i wsp. The role and molecular mechanism of D-aspartic acid in the release and synthesis of LH and testosterone in humans and rats. Reprod Biol Endocrinol. 2009 Oct 27;7:120.

17. Ekiert, K., & Dochniak, M. (2015). Superfoods–idealne uzupełnienie diety czy zbędny dodatek. Pielęgniarstwo i Zdrowie Publiczne, 5(4), 401-408.

1692 Przedmioty
Brak opini

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Oceń Komentarze (0)

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Product added to compare.

Nasza strona wykorzystuje ciasteczka w celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.