ZAMÓW TELEFONICZNIE +48 536 231 764 (Poniedziałek - Piątek: 10:00 - 15:00)
NÄSSLA - Ekologiczna Pokrzywa 250g
HolisticHolistic Nässla zawiera proszek z pokrzyw. Pokrzywy należą do roślin bogatych w substancje odżywcze, zawierają: minerały, witaminy, flawonoidy, antyutleniacze, chlorofil, aminokwasy, białka. Pokrzywa jest bardzo bogata w żelazo i chlorofil, co doskonale stymuluje hematopoeze (proces wytwarzania i różnicowania się elementów morfotycznych krwi). Jest dodatkowo alkaliczna i pomaga odkwasić organizm.
Holistic Nässla zawiera proszek z pokrzyw. Pokrzywy należą do roślin bogatych w substancje odżywcze, zawierają: minerały, witaminy, flawonoidy, antyutleniacze, chlorofil, aminokwasy, białka. Pokrzywa jest bardzo bogata w żelazo i chlorofil, co doskonale stymuluje hematopoeze (proces wytwarzania i różnicowania się elementów morfotycznych krwi). Jest dodatkowo alkaliczna i pomaga odkwasić organizm.
Pokrzywa posiada długą historię stosowania jako zioło i dodatek do diety. Herbata z liści pokrzywy jest tradycyjnie stosowana jako środek wzmacniający oczyszczanie organizmu, szczególnie krwi, roślina jest często stosowana w wspieraniu leczenia kataru siennego, zapalenia stawów, anemii. Potrafi też pomóc przy astmie, łupieżu, działa ściągająco i moczopędnie.
Pokrzywa stanowi cenny składnik pokarmowy ze względu na dużą zawartość i zróżnicowanie soli mineralnych, witamin i białek.
W pokrzywie możemy znaleźć minerały: magnez, fosfor, wapń, siarkę, żelazo, mangan, potas, jod i krzem, posiada też w swoim składzie witaminy: A, K1, B1, B2, C, E i kwas pantotenowy. Ważnymi składnikami dla człowieka są też kwasy organiczne: glikolowy, mrówkowy i glicerylowy oraz rutyna, kwercytyna, garbniki i związki aminowe: acetylocholina, serotonina i histamina.
Całe pokrzywy suszy się w temperaturze 40° C, aby zachować maksymalną ilość składników odżywczych. Pokrzywy są zbierane i pakowane w Polsce następnie wysłane do Szwecji i tam przetwarzane.
Składniki:
Proszek z ekologicznej pokrzywy (Urtica dioica).
Sposób użycia dla dorosłych:
1-2 łyżeczki dziennie. Wymieszać w wodzie, owsiance lub innym płynie, można również dodać do mąki podczas pieczenia chleba lub dodawać do zup.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym, niedostępnym dla dzieci miejscu w temperaturze pokojowej.
Oceń Komentarze (0)