Witamina E jest przeciwutleniaczem, co oznacza, że wspomaga ochronę komórek przed uszkodzeniem oksydacyjnym. Ten niezbędny składnik odżywczy występuje naturalnie w wielu produktach spożywczych.
Wolne rodniki powstają w wyniku normalnych procesów organizmu. Powodują uszkodzenia, które skracają życie twoich komórek. Witamina E jest silnym przeciwutleniaczem, który może pomóc zredukować wolne rodniki i spowolnić proces starzenia się komórek.
Składnik aktywny |
2 kapsułki |
%RWS* |
Olej rybi
w tym EPA (35%)
w tym DHA (25%)
|
1000 mg
350 mg
250 mg
|
-
-
-
|
Witamina E |
5 mg |
42 % |
*RWS – referencyjna wartość spożycia.
Zalecane spożycie: 1 kapsułka 2 razy dziennie.
Sposób użycia: Kapsułkę połknąć i popić dużą ilością wody w trakcie lub po posiłku.
Składniki: olej rybi standaryzowany na zawartość 35% EPA (kwas eikozapentaenowy) i 25% DHA (kwas dokozaheksaenowy), gliceryna, D-alfa tokoferol.
Skład kapsułki: żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol.
Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym.
Wyprodukowano w Unii Europejskiej.
Podmiot odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o.
Masa netto: 42,6 g.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-00843/KC/19
Oceń Komentarze (0)