Omułek Zielonowargowy 90 kap.
Omułek Zielonowargowy 90 kap.
Omułek Zielonowargowy 90 kap.
Omułek Zielonowargowy 90 kap.

Omułek Zielonowargowy 90 kap.

Liofilizowana nowozelandzka małża zielona standaryzowana na 3% glikozaminoglikanów.

65,00 zł
Brutto

 

Omułek zielonowargowy (Perna canaliculus) jest skorupiakiem, występującym w wodach Nowej Zelandii. Wyróżnia się zielonym paskiem wzdłuż krawędzi muszli. Omułek znajduje zastosowanie w tradycyjnym zielarstwie, a także jako współczesny suplement diety.

Cenne glikozaminoglikany

Za właściwości omułka w dużej mierze odpowiadają zawarte w nim glikozaminoglikany, które należą do polisacharydów. Są to cząsteczki węglowodanów złożone z długich łańcuchów mniejszych monosacharydów (cukrów prostych), połączonych wiązaniami glikozydowymi. Glikozaminoglikany stanowią elementy strukturalne organizmów żywych i pełnią rolę związków biologicznie aktywnych, odpowiedzialnych za rozmaite reakcje.

Preparat z omułka zielonowargowego standaryzowany jest na zawartość glikozaminoglikanów, których zawartość w dziennej dawce wynosi 32,4 mg.

Bezpieczna liofilizacja

Małża jest liofilizowana, co świadczy o zachowaniu wysokiej jakości produktu, bez ryzyka utlenienia lub aktywności niepożądanych mikroorganizmów. Liofilizacja to proces który polega na usuwaniu wody z zamrożonego surowca poprzez bezpośrednie przejście lodu w stan pary wodnej.

  

- 32,4 mg GAG w dawce dziennej
- Proces liofilizacji gwarantuje wysoką jakość
- Surowiec pozyskiwany z Nowej Zelandii
- Bez dodatków i wypełniaczy
- Kapsułki z celulozy roślinnej, delikatne dla żołądka

STAWIAMY NA JAKOŚĆ!

Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.

    

Składnik aktywny 1 kapsułka 3 kapsułki
Liofilizowana nowozelandzka małża zielona 380 mg 1140 mg
  w tym glikozaminoglikany (3%) 11,4 mg 34,2 mg

Zalecane spożycie: 3 kapsułki raz dziennie.

Sposób użycia: Kapsułki połknąć i popić dużą ilością wody, po posiłku. 

Składniki: liofilizowana nowozelandzka małża zielona (Perna Canaliculus) (mięczaki) standaryzowana na zawartość min. 3% glikozaminoglikanów. Produkt może zawierać ryby i skorupiaki. 

Skład kapsułki: celuloza roślinna.

Uwagi: Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji. Zdrowy tryb życia i zrównoważone żywienie są ważne, a suplement diety nie może stanowić ich substytutu. Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Produkt charakteryzuje się typowym zapachem.

Ostrzeżenie: Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane dzieciom, kobietom w ciąży oraz karmiącym. 

Liofilizacja to proces który polega na usuwaniu wody z zamrożonego surowca poprzez bezpośrednie przejście lodu w stan pary wodnej. Otrzymany materiał charakteryzuje się wysoką jakością, ponieważ warunki technologiczne procesu minimalizują ryzyko wystąpienia reakcji niepożądanych m.in. spowodowanych aktywnością mikroorganizmów lub utlenieniem. 

73 Przedmioty
No reviews
Product added to compare.

Nasza strona wykorzystuje ciasteczka w celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.