• Pakiet
Flexer Na Stawy - 450 g
Flexer Na Stawy - 450 g

Flexer Na Stawy - 450 g

Essensey

Zawiera wapń i magnez, a także kolagen, MSM, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny i L-prolinę

Ten pakiet zawiera

89,98 zł
Brutto

 

Flexer Na Stawy - 225 g x 2

Suplement diety ESSENSEY FLEX-ER zawiera witaminę C, która pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki oraz magnez i wapń, które wspomagają utrzymanie zdrowych kości.

  • Suplement diety ma w swoim składzie 11 składników aktywnych
  • Produkt zawiera 7500 mg kolagenu typu I, II i III w porcji dziennej
  • Zawiera wapń i magnez, a także kolagen, MSM, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny i L-prolinę
  • witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki, a magnez i wapń wspomagają utrzymanie zdrowych kości.

Suplement diety ESSENSEY zawiera składniki aktywne, które przyjmowane regularnie:

  • Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki
  • Magnez i wapń pomagają w utrzymaniu zdrowych kości
  • Magnez i wapń pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni
  • Witamina C i magnez przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
  • Witamina C i magnez przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia

Skład

Porcja: 7.5 g
Ilość porcji w opakowaniu: 30
Opakowanie: 225 g
Masa netto: 225.00 g
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa
  na 7.5 g %RWS* na 15 g %RWS*
Kolagen Typu I i III SOLUGEL™ 3500.00 mg - 7000.00 mg
MSM 375.00 mg - 750.00 mg
L-prolina 250.00 mg - 500.00 mg
Siarczan glukozaminy 2KCl 250.00 mg - 500.00 mg
- w tym D-Glukozamina 148.00 mg - 296.00 mg
Siarczan chondroityny 75.00 mg - 150.00 mg
Wapń 60.00 mg 8% 120.00 mg 15%
Witamina C 30.00 mg 38% 60.00 mg 75%
Magnez 29.00 mg 8% 58.00 mg 15%
Kwasy tłuszczowe omega-3 27.00 mg - 54.00 mg
- w tym EPA 8.10 mg - 16.20 mg
- w tym DHA 5.40 mg - 10.80 mg
Kwas hialuronowy 10.00 mg - 20.00 mg

Składniki: kolagen typu I i III SOLUGEL™; maltodekstryna; MSM (metylosulfonylometan); regulator kwasowości (kwas cytrynowy); kolagenu typu II; L-prolina; siarczan glukozaminy 2KCl; magnez (sole magnezowe kwasu cytrynowego); wapń (sole wapniowe kwasu ortofosforowego); MEG-3™ 30 % B POWDER – mikrokapsułkowany olej rybi [60 % rafinowany olej rybi; żelatyna; regulatory kwasowości (askorbinian sodu, kwas cytrynowy); olej rzepakowy; aromat; przeciwutleniacz (tokoferole); olej słonecznikowy]; regulator kwasowości (kwas jabłkowy); aromaty; siarczan chondroityny; witamina C (kwas L-askorbinowy); barwnik (beta-karoten); substancja słodząca (sukraloza); hialuronian sodu.Produkt może zawierać: mleko, soję, zboża zawierające gluten, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.


Sposób użycia

Zmieszać 7,5 g proszku (1 miarka) ze 100 ml wody. Spożywać 2 porcje dziennie, najlepiej na 30 min. przed posiłkiem.

Bibliografia:

1. ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) NR 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiające wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i zdrowia dzieci

2. Janda, Katarzyna, Magdalena Kasprzak, and Jolanta Wolska. "Witamina C–budowa, właściwości, funkcje i występowanie." Pom. J. Life Sci 61.4 (2015): 419-425.

3. Karmańska, Aleksandra, Andrzej Stańczak, and Bolesław Karwowski. "Magnez aktualny stan wiedzy." Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 4 (2015): 677-689.

4. Żelaszczyk, Dorota, Anna Waszkielewicz, and Henryk Marona. "Kolagen–struktura oraz zastosowanie w kosmetologii i medycynie estetycznej." Estetol. Med. Kosmetol 2.1 (2012): 14-20.

5. Malejczyk, Jacek. "Budowa i immunologia tkanki chrzæstnej." Acta Clinica 1 (2001): 15-22.

6. Olejnik, Anna, Joanna Gościańska, and I. Nowak. "Znaczenie kwasu hialuronowego w przemyśle kosmetycznym i medycynie estetycznej." Chemik 66.2 (2012): 129-135.

7. Parcell S., Sulfur in human nutrition and applications in medicine. Alternative Medicine Review, 2002, Feb;7(1):22-44. PMID: 11896744.

8. Wydro, D. (2016). Nutraceutyki XXI wieku–Cellfood. Acad Aesthet Anti-Aging Med, 1, 61-70

9. Lin T.S., Hsieh C.H., Kuo C. i wsp. Sulfation pattern of chondroitin sulfate in human osteoarthritis cartilages reveals a lower level of chondroitin-4-sulfate. Carbohydr Polym. 2020; 229: 115496.

10. ZEYLAND, JOANNA, et al. Budowa i zastosowanie wybranych glikozoaminoglikanów. Medycyna Weterynaryjna, 2006, 62.02: 139-144.

11. Studzińska-Sroka, Elżbieta, and Wiesława Bylka. "Glukozamina–pomoc w leczeniu osteoartrozy." Postępy fitoterapii 4 (2011): 248-253.

12. Karna, E., Szoka, L., Huynh, T.Y.L. et al. Proline-dependent regulation of collagen metabolism. Cell. Mol. Life Sci. 77, 1911–1918 (2020).

13. Beto, Judith A. "The role of calcium in human aging." Clinical nutrition research 4.1 (2015): 1-8.

14. Calder, Philip C., and Parveen Yaqoob. "Understanding omega-3 polyunsaturated fatty acids." Postgraduate medicine 121.6 (2009): 148-157.

100 Przedmioty
Brak opini

Oceń Komentarze (0)

Na razie nie dodano żadnej recenzji.
Product added to compare.

Nasza strona wykorzystuje ciasteczka w celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.