- Pakiet
ZAMÓW TELEFONICZNIE +48 536 231 764 (Poniedziałek - Piątek: 10:00 - 15:00)
Flexer Na Stawy - 450 g
EssenseyZawiera wapń i magnez, a także kolagen, MSM, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny i L-prolinę
Flexer Na Stawy - 225 g x 2
Suplement diety ESSENSEY FLEX-ER zawiera witaminę C, która pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki oraz magnez i wapń, które wspomagają utrzymanie zdrowych kości.
- Suplement diety ma w swoim składzie 11 składników aktywnych
- Produkt zawiera 7500 mg kolagenu typu I, II i III w porcji dziennej
- Zawiera wapń i magnez, a także kolagen, MSM, siarczan glukozaminy, siarczan chondroityny i L-prolinę
- witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki, a magnez i wapń wspomagają utrzymanie zdrowych kości.
Suplement diety ESSENSEY zawiera składniki aktywne, które przyjmowane regularnie:
- Witamina C pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości i chrząstki
- Magnez i wapń pomagają w utrzymaniu zdrowych kości
- Magnez i wapń pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni
- Witamina C i magnez przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
- Witamina C i magnez przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Skład
Porcja: | 7.5 g |
Ilość porcji w opakowaniu: | 30 |
Opakowanie: | 225 g |
Masa netto: | 225.00 g |
Wartość odżywcza / Informacja żywieniowa | ||||
na 7.5 g | %RWS* | na 15 g | %RWS* | |
Kolagen Typu I i III SOLUGEL™ | 3500.00 mg | - | 7000.00 mg | |
MSM | 375.00 mg | - | 750.00 mg | |
L-prolina | 250.00 mg | - | 500.00 mg | |
Siarczan glukozaminy 2KCl | 250.00 mg | - | 500.00 mg | |
- w tym D-Glukozamina | 148.00 mg | - | 296.00 mg | |
Siarczan chondroityny | 75.00 mg | - | 150.00 mg | |
Wapń | 60.00 mg | 8% | 120.00 mg | 15% |
Witamina C | 30.00 mg | 38% | 60.00 mg | 75% |
Magnez | 29.00 mg | 8% | 58.00 mg | 15% |
Kwasy tłuszczowe omega-3 | 27.00 mg | - | 54.00 mg | |
- w tym EPA | 8.10 mg | - | 16.20 mg | |
- w tym DHA | 5.40 mg | - | 10.80 mg | |
Kwas hialuronowy | 10.00 mg | - | 20.00 mg |
Składniki: kolagen typu I i III SOLUGEL™; maltodekstryna; MSM (metylosulfonylometan); regulator kwasowości (kwas cytrynowy); kolagenu typu II; L-prolina; siarczan glukozaminy 2KCl; magnez (sole magnezowe kwasu cytrynowego); wapń (sole wapniowe kwasu ortofosforowego); MEG-3™ 30 % B POWDER – mikrokapsułkowany olej rybi [60 % rafinowany olej rybi; żelatyna; regulatory kwasowości (askorbinian sodu, kwas cytrynowy); olej rzepakowy; aromat; przeciwutleniacz (tokoferole); olej słonecznikowy]; regulator kwasowości (kwas jabłkowy); aromaty; siarczan chondroityny; witamina C (kwas L-askorbinowy); barwnik (beta-karoten); substancja słodząca (sukraloza); hialuronian sodu.Produkt może zawierać: mleko, soję, zboża zawierające gluten, jaja, orzeszki ziemne i orzechy.
Sposób użycia
Zmieszać 7,5 g proszku (1 miarka) ze 100 ml wody. Spożywać 2 porcje dziennie, najlepiej na 30 min. przed posiłkiem.
Bibliografia:
1. ROZPORZĄDZENIE KOMISJI (UE) NR 432/2012 z dnia 16 maja 2012 r. ustanawiające wykaz dopuszczonych oświadczeń zdrowotnych dotyczących żywności, innych niż oświadczenia odnoszące się do zmniejszenia ryzyka choroby oraz rozwoju i zdrowia dzieci
2. Janda, Katarzyna, Magdalena Kasprzak, and Jolanta Wolska. "Witamina C–budowa, właściwości, funkcje i występowanie." Pom. J. Life Sci 61.4 (2015): 419-425.
3. Karmańska, Aleksandra, Andrzej Stańczak, and Bolesław Karwowski. "Magnez aktualny stan wiedzy." Bromatologia i Chemia Toksykologiczna 4 (2015): 677-689.
4. Żelaszczyk, Dorota, Anna Waszkielewicz, and Henryk Marona. "Kolagen–struktura oraz zastosowanie w kosmetologii i medycynie estetycznej." Estetol. Med. Kosmetol 2.1 (2012): 14-20.
5. Malejczyk, Jacek. "Budowa i immunologia tkanki chrzæstnej." Acta Clinica 1 (2001): 15-22.
6. Olejnik, Anna, Joanna Gościańska, and I. Nowak. "Znaczenie kwasu hialuronowego w przemyśle kosmetycznym i medycynie estetycznej." Chemik 66.2 (2012): 129-135.
7. Parcell S., Sulfur in human nutrition and applications in medicine. Alternative Medicine Review, 2002, Feb;7(1):22-44. PMID: 11896744.
8. Wydro, D. (2016). Nutraceutyki XXI wieku–Cellfood. Acad Aesthet Anti-Aging Med, 1, 61-70
9. Lin T.S., Hsieh C.H., Kuo C. i wsp. Sulfation pattern of chondroitin sulfate in human osteoarthritis cartilages reveals a lower level of chondroitin-4-sulfate. Carbohydr Polym. 2020; 229: 115496.
10. ZEYLAND, JOANNA, et al. Budowa i zastosowanie wybranych glikozoaminoglikanów. Medycyna Weterynaryjna, 2006, 62.02: 139-144.
11. Studzińska-Sroka, Elżbieta, and Wiesława Bylka. "Glukozamina–pomoc w leczeniu osteoartrozy." Postępy fitoterapii 4 (2011): 248-253.
12. Karna, E., Szoka, L., Huynh, T.Y.L. et al. Proline-dependent regulation of collagen metabolism. Cell. Mol. Life Sci. 77, 1911–1918 (2020).
13. Beto, Judith A. "The role of calcium in human aging." Clinical nutrition research 4.1 (2015): 1-8.
14. Calder, Philip C., and Parveen Yaqoob. "Understanding omega-3 polyunsaturated fatty acids." Postgraduate medicine 121.6 (2009): 148-157.
Oceń Komentarze (0)