- -5,00 zł
ZAMÓW TELEFONICZNIE +48 536 231 764 (Poniedziałek - Piątek: 10:00 - 15:00)
Błonnik + Aronia 90 kap.
Vitama1 – Wsparcie układu pokarmowego
2 – Uzupełnienie diety w dodatkową porcję błonnika
3 – Błonnik jabłkowy
Odżywianie człowieka związane jest przede wszystkim z ilościowym i jakościowym zaspokajaniem potrzeb organizmu na składniki odżywcze, zapewniającym prawidłowe funkcjonowanie i rozwój organizmu. Sposób żywienia jest jednym z najważniejszych czynników wpływających na stan zdrowia i samopoczucie jednostki, a błonnik pokarmowy spełnia kluczową rolę w profilaktyce i leczeniu zaparć, które stanowią częstą dolegliwość u osób z otyłością. Frakcja rozpuszczalna w wodzie zmienia się w żel, co ogranicza pasaż jelitowy i wchłanianie innych substancji.
Wysoka zawartość Błonnika w porcji dziennej (1 kapsułka)
W porcji dziennej (1 kapsułka) znajduje się aż 400 mg Błonnika jabłkowego.
Skład wzbogacony o ekstrakt z owoców Aronii
Skład każdej kapsułki został wzbogacony o ekstrakt z owoców Aronii (Aronia melanocarpa), standaryzowanej na zawartość 25% Antocyjanidyn.
98% substancji czynnych w każdej kapsułce
Aż 98,04 % substancji czynnych w każdej pojedynczej kapsułce.
Az 90 kapsułek w opakowaniu
W suplemencie diety Błonnik + Aronia Vitama Nature znajduje się aż 90 kapsułek, które starczą na 3 miesiące ciągłej suplementacji.
Suplement jest odpowiedni dla wegan i wegetarian, bez alergenów
Skład preparatu Błonnik+Aronia Vitama Nature odpowiada wytycznym diety wegańskiej i wegetariańskiej. Produkt bezglutenowy. Nie zawiera: pszenicy, produktów mlecznych, soi, drożdży, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów, barwników.
Suplementy diety Vitama Nature jakość i bezpieczeństwo wytwarzania
Vitama Nature to polska marka wspierana przez profesjonalizm i doświadczenie technologów z firmy farmaceutycznej Vitama Nature P.S.A. W ramach tej integracji mamy rzadką możliwość uczestniczenia w całym procesie produkcyjnym naszych suplementów - od koncepcji, przez badania, aż po przekazanie finalnego produktu w ręce klienta, a produkcja naszych suplementów odbywa się zgodnie z najwyższymi standardami produkcyjnymi: zasadami GMP oraz systemu HACCP.
Dlaczego warto sięgnąć po Błonnik + Aronia od Vitama Nature?
Ponad 98% substancji czynnej w każdej kapsułce
90 kapsułek - 3 miesiące ciągłej suplementacji
Duża zawartość Błonnika jabłkowego w porcji dziennej
Skład uzupełniony o ekstrakt z Aronii, standaryzowany na zawartość Antocyjanidyn
Przetestowana i bezpieczna receptura bez sztucznych wypełniaczy oraz alergenów
Formuła dedykowana dla wegan i wegetarian
Jakość i bezpieczeństwo wytwarzania w warunkach opartych o zasady GMP oraz HACCP
Najwyższa jakość i naturalność preparatu
Suplement diety Błonnik + Aronia Vitama Nature to starannie dobrany skład, który poddano kompleksowym badaniom. W preparacie nie uwzględniono sztucznych substancji wypełniających, co wpływa pozytywnie na jego czystość. Do wytworzenia suplementu diety Błonnik + Aronia Vitama Nature zastosowano standaryzowane ekstrakty roślinne o wysokiej jakości. Preparat posiada wysokie wartości odżywcze, które stanowią naturalne uzupełnienie niedoborów w codziennej diecie. Regularne dawkowanie suplementu jest bezpieczne dla zdrowia i nie stwierdzono, by pojawiły się jakiekolwiek niepożądane skutki uboczne u osób, które przyjmowały ten suplement zgodnie z dawkowaniem umieszczonym na etykiecie.
Wysoka jakość i pełne bezpieczeństwo stosowania
Suplement zawiera Błonnik jabłkowy oraz ekstrakt z owoców Aronii (Aronia melanocarpa) standaryzowany na zawartość 25% Antocyjanidyn. Skład preparatu został dokładnie sprawdzony i przebadany pod kątem skuteczności oraz bezpieczeństwa. W suplemencie nie zastosowano żadnych sztucznych wypełniaczy. Przyjmowanie Błonnik + Aronia Vitama Nature w dawkach zalecanych przez producenta jest bezpieczne. Standaryzowane składniki aktywne zostały poddane szczegółowym testom i nie odnotowano wystąpienia skutków ubocznych przy stosowaniu preparatu według zaleceń. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości co do łączenia suplementu diety z innymi lekami - warto skonsultować rozpoczęcie suplementacji z lekarzem.
Zawartość porcji dziennej (1 kapsułka):
Porcja dzienna zawiera: 400 mg Błonnika jabłkowego oraz 100 mg ekstraktu z owoców Aronii, standaryzowanej na zawartość 50 mg Antocyjanidyn.
Zalecana dzienna porcja:
1 kapsułka raz dziennie, popijając dużą ilością wody.
Błonnik jabłkowy | 400 mg |
Ekstrakt z owoców Aronii (Aronia melanocarpa), w tym 25% Antocyjanidyn | 100mg / 50mg |
98% Wypełnienia kapsułki stanowią substancje czynne
*RWS Referencyjna Wartość Spożycia
Składniki:
Błonnik jabłkowy (Vitacel AF 401); Hydroksypropylometyloceluloza; Ekstrakt z owoców Aronii (Aronia melanocarpa), standaryzowany na zawartość 25% Antocyjanidyn; Substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Zalecenia:
Zalecana dzienna porcja konieczna dla uzyskania korzystnego działania: 1 kapsułka raz dziennie, popijając dużą ilością wody.
Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Nie przekraczać zalecanej do spożycia dziennej porcji.
Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego stylu życia
Ostrzeżenia:
Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników.
W przypadku wystąpienia niepożądanych objawów należy przerwać stosowanie i skonsultować się z lekarzem.
W przypadku kobiet w ciąży, kobiet karmiących, osób chorych lub osób stosujących leki - suplementacja powinna zostać skonsultowana z lekarzem.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej, w miejscach niedostępnych dla małych dzieci.
[1] http://www.oswiadczenia.eu/online/index.do#fooddetails;id=1144337 [dostęp 14.04.2022]
[2] Górnicka M, Świątecka D, Jarmoluk A, et al. ""Aronia (Aronia melanocarpa) and its products as potential health-promoting factors--an overview."" Acta Sci Pol Technol Aliment. 2014;13(3):289-299. doi: 10.17306/j.afs.2014.3.6.
[3] Świątecka D, Gawlik-Dziki U, Dziki D, et al. ""The influence of in vitro digestion on polyphenols, anthocyanins and antioxidant activity of chokeberry (Aronia melanocarpa) products."" Food Res Int. 2015;77:166-171. doi: 10.1016/j.foodres.2015.09.020.
[4] Gawlik-Dziki U, Świątecka D, Sułkowski M, et al. ""The effect of bioactive compounds of chokeberry on platelet activation and selected metabolic parameters in rat model of hyperlipidemia and hyperfibrinogenemia."" Platelets. 2014;25(6):441-448. doi: 10.3109/09537104.2013.833050.
[5] Malinowska-Pańczyk E, Bazylak G. ""The effect of supplementation with dietary fibre on the level of serum lipids and glucose in obese individuals."" Prz Gastroenterol. 2012;7(2):107-112.
[6] Kamińska J, Konopka A, Waszkowiak K, Górecka D, Nogala-Kałucka M. ""Biologically active compounds in the polish chokeberry (Aronia melanocarpa) cultivars."" J Agric Food Chem. 2014;62(29):7267-7277. doi: 10.1021/jf501408r.
[7] Gawlik-Dziki U, Sułkowski M, Dziki D, et al. ""Evaluation of biological activity of chokeberry (Aronia melanocarpa) products enriched with bioactive compounds."" Plant Foods Hum Nutr. 2014;69(2):182-188. doi: 10.1007/s11130-014-0405-3.
Oceń Komentarze (0)