ZAMÓW TELEFONICZNIE +48 536 231 764 (Poniedziałek - Piątek: 10:00 - 14:00)
Lapacho kora krojona 200g to tradycyjna herbata Inków z kory drzewa Tabebuia ochracea (lapacho). Znana z właściwości wspomagających zdrowie, jest stosowana w leczeniu cukrzycy, zapalenia stawów i wrzodów żołądka. Ponadto ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze. Aby przygotować napar, należy gotować 1 łyżeczkę kory w 250 ml wody przez 10-15 minut, a następnie spożywać 2 razy dziennie. Produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Lapacho kora krojona 200g
Lapacho (Pau d'Arco), znane jako "Herbata Inków", to zioło pochodzące z kory drzewa Tabebuia ochracea. Tradycyjnie stosowane przez Indian peruwiańskich, lapacho jest cenione za swoje właściwości wspomagające zdrowie i witalność. Używane w leczeniu różnych schorzeń, takich jak cukrzyca, zapalenie stawów oraz wrzody żołądka, a także ma działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze.
Właściwości:
- Wspomaga witalność i zdrowie.
- Może pomóc w leczeniu cukrzycy, zapalenia stawów oraz wrzodów żołądka.
- Posiada właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybicze.
Składniki:
- Kora z drzewa lapacho (Tabebuia ochracea).
Sposób spożycia:
- 1 łyżeczka (1 g) kory zalać 250 ml wody.
- Gotować przez 10-15 minut, następnie ostudzić przez 15 minut.
- Odcedzić wywar i wypić. Spożywać 2 razy dziennie.
Przechowywanie:
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci.